LA VORA DE GIRONA. PROJECTE PILOT MUNTANYA DE LES PEDRERES

  Muntanya de les Pedreres , Girona, Catalunya

La Vora de Girona és un projecte d’investigació aplicada promogut per l’Ajuntament de Girona i EMF, que concep la ciutat des del potencial infraestructural del paisatge. La hipòtesi és que els espais naturbans de la vora de la ciutat, tramats en forma d’infraestructura verda multifuncional, poden conformar el major equipament públic de la conurbació contemporània i que la gestió diferenciada és un instrument idoni per detonar el procés de renovar la mirada a aquesta ciutat eixamplada, que reconquereix les seves façanes fluvials i montanes.

Els projectes pilot son laboratoris on s’assaja l’operativa i els instruments per posar en marxa el disseny mitjançant la gestió diferenciada. Aquests laboratoris de gestió territorial, permeten crear coneixement local i ofereixen resultats palpables que ajuden a crear confiança en el projecte de la vora.

El criteri és que mitjançant el disseny dels règims de gestió i diversificant el mosaic paisatgístic, fer certs espais accessibles als ciutadans i augmentar?ne la biodiversitat. Es tracta de projectes seminals de reconquesta de llocs menystinguts en els quals els resultats, en termes de paisatge, apropiació ciutadana i valorització, són immediats.

 • Visió general Muntanya Pedreres
  Visió general Muntanya Pedreres
 • Planta General Pedreres
  Planta General Pedreres
 • Planta tècnica Gestió Diferenciada prats d'en Colomer
  Planta tècnica Gestió Diferenciada prats d'en Colomer
 • Protocol if-then
  Protocol if-then
 • Successió vegetal i gestió
  Successió vegetal i gestió
 • Règims de gestió
  Règims de gestió
 • Making of, la brigada
  Making of, la brigada
 • Making of, la brigada
  Making of, la brigada
Autors
EMF M. Franch
Promotors
Ajuntament de Girona
Superfície
3Ha
Any
2014-2020
Col·laboradors
G. Batllori, H. Bouju, M. Pagès, S. Romero, M. Coudert, T. Rojas, C. Holz, F. Poupeau, A. Smierzchalska, A. Schmidt, M. Syzdykova
Cost
180.000 €, 3 €/m2 - Manteniment: 1 €/m2/any
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR