ZAC ORLINE PERPIGNAN

  Perpinyà, França

  • Planta: les ´Noues´ (basses de retenció forestals) estructuren l´ordenació
    Planta: les ´Noues´ (basses de retenció forestals) estructuren l´ordenació

El polígon industrial del Mas Orline a Perpignan marca la porta sud de la ciutat des de la A9 i s’instaura sobre una plana agrícola de vinyes i fruiters. La legislació francesa obliga a mitigar el impacte de la impermeabilització del sòl propiciat per l’urbanització mitjançant la construcció de ‘Bases de retenció’ que durant 48h puguin acumular i alliberar lentament l’aigua de pluja. Contràriament a la solució habitual, en que es crea una ‘gran bassa’ al punt més baix del polígon, al ZAC Oriline es proposa construir una sèrie de basses més superficials en forma de ‘fingers’ que alhora que gestionen les plujanes formen franges forestals que contribueixen a la integració ambiental i ecològica del Polígon. 

  • Visió de les ´Noues´ - Basses de retenció de plujanes com elements estructuradors
    Visió de les ´Noues´ - Basses de retenció de plujanes com elements estructuradors
  • Secció d´una ´Noue´, 20 m
    Secció d´una ´Noue´, 20 m
  • Visió d´una ´Noue´, 20 m
    Visió d´una ´Noue´, 20 m
  • Mas d´Orline Restaurant - centre social del Polígon
    Mas d´Orline Restaurant - centre social del Polígon
  • 'noues' i funcionament hidràulic
    'noues' i funcionament hidràulic
Autors
Philippe Pous, Aqte. EMF M. Franch, BE2T. L.Majer, M.Bianchi, C.Gomés
Promotors
Communauté d’Agglomération Tet - Méditerrain
Superfície
45 ha
Any
2008
Col·laboradors
Cost
6.827.382 €
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR