Actualitat

  • Abril 2016
    Girona Temps de flors incorpora nous espais verds de Girona recuperats per EMF

    Descobrir nous racons de Girona. Les Pedreres: Es proposa un recorregut alternatiu i alhora complementari al que transcorre des del Passeig Arqueològic fins a les terrasses del prats de Can Colomer i la Mina (al barri de Torre Gironella). I des d’allà es pot continuar el camí fins a la Ermita del Calvari seguint la mina. Diverses intervencions puntuals animaran llocs d’una bellesa especial: a sota d’un arbre, a l’ombra, amb bones vistes...

    A la llera del Ter, a l'alçada de Pedret s'ha recuperat un hàbitat particular format per 'platges' de sorra i còdols i en el qual s'instal·larà un projecte singular i inèdit en l'exposició floral: s'hi ubicarà mobiliari de platja, com ara hamaques. 

    http://www.gironatempsdeflors.net

     

  • Abril 2016
    Girona té platja. Nova gestió del paisatge de l’entorn de Girona impulsat per EMF

    El tractament del paisatge amb gestió diferenciada fa recuperar la riba fluvial del Ter a Sant Ponç
    Amb un cost molt baix s’aconsegueix millorar la biodiversitat i augmentar l’ús social d’espais naturals

    Es tracta en concret d’una platja fluvial del riu Ter, a la zona de Sant Ponç, a tocar de les instal·lacions del GEiEG i a la part posterior de l’hospital Josep Trueta, que s’ha recuperat en els últims mesos gràcies a una intervenció paisatgística sense precedents en aquest sector amb un projecte que s’ha anomenat Vores.

    El secret d’aquesta operació rau en la tècnica anomenada de gestió diferenciada, molt estesa ja a França, i que Girona assumeix com a pla pilot en dues zones diferents de la capital gironina. L’impulsor d’aquesta iniciativa ha estat l’arquitecte paisatgista Martí Franch, però que té la implicació total dels tècnics de medi ambient i de la nova regidoria de Paisatge i Hàbitat Natural.

     

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR