Actualitat

 • Abril 2017
  Conferència de Martí Franch al 'Convegno Internazionale Il Paesaggio mediterraneo oltre la crisi'

  El proper dia 20 de Maig Martí Franch participarà al Congrés Internacional 'Il Paesaggio mediterraneo oltre la crisi' a Radicepura, Giarre (Catania- ITÀLIA).

  On es posaràn a debat nous paradigmes adequats a la centralitat del paisatge en la vida de les persones. Crear projectes que recuperin ecosistemes, identitats, i cultures.

  Franch presentarà la conferència : Sistemes ecològics per la formació de paisatges multifuncionals resilients per la producció de paisatges adaptats a diverses escales territorials

  AIAPP - Associazione Italiana Architettura del Paesaggio
  www.aiapp.net

 • Març 2017
  Conferència de Martí Franch a Edinburgh 'David Skinner Memorial Lecture'
  David Skinner memorial

  El proper dimecres 8 de març en Martí Franch participarà a les conferències ''David Skinner Memorial Lecture' a l'Edinburgh College of Art de la ciutat escocesa d'Edinburgh.

  http://www.urbanrealm.com/diary/513/David_Skinner_Memorial_Lecture.html

   

 • Febrer 2017
  Presentació del Projecte de la Vora de Girona a les 8es Jornades de Medi Natural de Girona

  Els propers 18 i 19 de Març tindran lloc les 8es Jornades de Medi Natural de Girona on EMF presentarà, junt amb en Marc Rosdevall tècnic de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona, el projecte de la Vora que s'està duent a terme a la ciutat. 

  Es pot consultar el programa i tota la informació al seguent enllaç: www.girona.cat/caseta

   

 • Gener 2017
  Entrevista a Martí Franch a la revista Bruel num. 91 de l'APNAE
  BRUEL

  El número 91 de l'edició d'hivern 2016 del Bruel de l'APNAE (Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà) ha publicat una entrevista a Martí Franch on s'explica la seva trajectòria en el món professional del paisatgisme.

   

 • Novembre 2016
  EMF guanya la 1a edició del concurs internacional LILA
  LILA

  EMF ha estat elegit pel premi del jurat com a guanyador de la 1a edició dels premis LILA ( Landezine International Landscape Award). Aquest premi vol homenatjar una pràctica progressiva en el món del paisatgisme que contribueix significativament a l'exploració de qüestions relatives al paisatge contemporani i ofereix solucions creatives als desafiaments que la nostra professió s'enfronta. Landezine és una plataforma online que mostra els projectes de paisatgisme d'arquitectes del paisatge d'arreu del món. Actualment Landezine es una de les webs més reconegudes a nivell internacional en el món del paisatgisme

 • Setembre 2016
  Milestone Project amb el Projecte de la Vora de Girona de EMF i l'Aj. de Girona

  Milestone Project té la oportunitat de participar i col·laborar amb l'ambiciós Projecte de la Vora de Girona, impulsat per EMF i en col·laboració de l'Ajuntament de Girona. Milestone proposa que tres artistes del festival, el francès Eltono, i els espanyols Nuria Mora, i Pelucas, treballin en les zones habilitades de les Ribes del Ter, fent les seves instal·lacions i intervencions en el marc del projecte municipal.

  La intervenció realitzada per Eltona i Nuria Mora es troba dins el riu Ter i consisteix en un seguit d'instal·lacions cinegètiques que es mouen amb el curs de l'aigua.

  Mentre que Pelucas realitza la seva intervenció en una depuradora situada a les Ribes del Ter. 

   

 • Juliol 2016
  Martí Franch nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de Greenwich

  És la primera vegada que un paisatgista de l'Estat espanyol ha estat designat Honoris Causa per una universitat estrangera.
  No és casualitat que hagi rebut aquest títol a Anglaterra, ja que en aquest país l'arquitectura del paisatge és una disciplina que gaudeix de gran prestigi.

  La universitat de Greenwich, on Martí Franch es va graduar en arquitectura, paisatge i disseny l'any 1998, premia amb el títol d'Honoris Causa ex alumnes que en la seva disciplina han aconseguit gran reconeixement internacional i que constitueixen un model a seguir per als actuals estudiants del centre universitari.

  Sobre Martí Franch, la universitat destaca que ha estat descrit per la prestigiosa revista Harvard Design Magazine com «un dels arquitectes del paisatge contemporanis més influents de la seva generació» i remarca que tot i la seva joventut ha aconseguit grans èxits i nombrosos premis, entre ells els més prestigiosos en arquitectura del paisatge.

   

 • Juny 2016
  EMF inaugura a Bcn l'interior d'illa de Germanetes amb una gran acceptació dels veïns.
  Espai Germanetes

  Foto: Sergi Romero

  Els jardins d'Emma de Barcelona, amb una superfície de 4.500 m2, ocupen la superfície de l'antic jardí conventual de l'asil de les Germanetes dels Pobres i bona part del solar on s'ubicava l'edifici de la congregació. El nou espai conserva com a testimoni del passat alguns capitells de l'antic convent, els murs de la façana del carrer Consell de Cent i l'antiga porta d'accés.

  L'ampliació dels antics jardins ha incorporat una pista amb cistelles de bàsquet i un espai amb arbrat singular que encara conserva algunes de les palmeres del vell convent, zona de repòs i una font d'aigua potable.

   

 • Abril 2016
  Girona Temps de flors incorpora nous espais verds de Girona recuperats per EMF

  Descobrir nous racons de Girona. Les Pedreres: Es proposa un recorregut alternatiu i alhora complementari al que transcorre des del Passeig Arqueològic fins a les terrasses del prats de Can Colomer i la Mina (al barri de Torre Gironella). I des d’allà es pot continuar el camí fins a la Ermita del Calvari seguint la mina. Diverses intervencions puntuals animaran llocs d’una bellesa especial: a sota d’un arbre, a l’ombra, amb bones vistes...

  A la llera del Ter, a l'alçada de Pedret s'ha recuperat un hàbitat particular format per 'platges' de sorra i còdols i en el qual s'instal·larà un projecte singular i inèdit en l'exposició floral: s'hi ubicarà mobiliari de platja, com ara hamaques. 

  http://www.gironatempsdeflors.net

   

 • Abril 2016
  Girona té platja. Nova gestió del paisatge de l’entorn de Girona impulsat per EMF

  El tractament del paisatge amb gestió diferenciada fa recuperar la riba fluvial del Ter a Sant Ponç
  Amb un cost molt baix s’aconsegueix millorar la biodiversitat i augmentar l’ús social d’espais naturals

  Es tracta en concret d’una platja fluvial del riu Ter, a la zona de Sant Ponç, a tocar de les instal·lacions del GEiEG i a la part posterior de l’hospital Josep Trueta, que s’ha recuperat en els últims mesos gràcies a una intervenció paisatgística sense precedents en aquest sector amb un projecte que s’ha anomenat Vores.

  El secret d’aquesta operació rau en la tècnica anomenada de gestió diferenciada, molt estesa ja a França, i que Girona assumeix com a pla pilot en dues zones diferents de la capital gironina. L’impulsor d’aquesta iniciativa ha estat l’arquitecte paisatgista Martí Franch, però que té la implicació total dels tècnics de medi ambient i de la nova regidoria de Paisatge i Hàbitat Natural.

   

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR